ترجمة بيان بشأن استخدام النظام للغازات السامة في خان شيخون إلى اللغة التركية

بيان بشأن استخدام النظام للغازات السامة في خان شيخون
أبريل 4, 2017
بيان بشأن تأسيس مجلس الإفتاء
مايو 16, 2017

ترجمة بيان بشأن استخدام النظام للغازات السامة في خان شيخون إلى اللغة التركية

Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

Esed Rejiminin Han Şeyhun’da düzenlediği Kimyasal Gazlı Saldırı hakkında açıklama

“Haksızlık edenler, hangi dönüşe döndürüleceklerini yakında bileceklerdir” buyuran Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun; Hz. Muhammed’e, ailesine, ashabına ve güzelce onlara tabii olanlara salat ve selam olsun;

Guta’da Çoğu kadın, çocuk ve yaşlı 1500 kişi hayatını kaybetmişti; O katliamı hatırlatarak yeniden Katil Esed rejimi Han Şeyhun, el-Latamna ve İdlib kırsalının diğer bölgelerinde kimyasal silah kullandı. Bugünkü katliamda da dünyanın gözü önünde yüzlerce yaralı ve şehit düştü; televizyon kanalları saldırının kurbanlarını canlı yayınlayarak insanlık tarihine kara bir leke olarak gerçekmiştir.

Suriye İslam Konseyi olayları izleyerek aşağıdakilerini anlamaktadır;

1- Rejim, Devrimin tek bir aşamasında bile kimyasal saldırısını durdurmadı, özellikle normal ve meşru bir silah gibi kullanarak ve tüm dünya göz yumarak “klor gazı” saldırıları. Şimdi de Rusya ile İran destekiyle Esed rejimi silahsız Suriye halkımızı kimyasal silahla vuruyor.

2- Kesinlikle Esed rejimi ABD’nin yeşil ışığına ve yaptığı cinayetlere Rusya’nın perdelemesine dayanarak kimyasal saldırısını yeniden kullanıp cezalandırılmasından korkmuyor. Maalesef Büyük Güçler kendilerini güçsüz gösterip rahatlatıcı Rusya’nın Veto hakkı arkasında saklanmaktadır; böylece Ahlaki ve Yasal Sorumluluklarından muaf olduğunu ve dünyanın ve halklarının önünde zor durumda kalmadığını sanmaktadır.

3- Guta katliamından sonra suç aleti tutuklanıp katil ile laboratuvarları ve imkanları serbest kaldı. Doğrusu dünyanın gözü önünde Esed rejimi hala kimyasal silah üretip depoluyor; bu nedenle Birleşik Milletler ve Büyük Güçler işlenen bu menfur suçta direkt ortak sayılı.

4- Bu çirkin suçlara karşı gösteri yapmak için yurtiçinde ve dışındaki Halkımıza, harekete geçip katliamları durdurmak için bütün örgütlere ve ilgili taraflara talepte bulunuyoruz.

5- Canlı yayında boğularak öldürülen çocuklar ile kadınların resimlerini izlerken, İslam’da kardeş olduğumuz ve güçsüzlere destek olmanızın gerektiği için kesin bir tavır almaya Arap ve Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz.

Sonuçta: Ey Mücahitler ve Murabıtlar, Bu rejim ve arkasından Katil Rusya ile kindar İran, asker-sivil demeden ve hiçbir grubu diğerinden ayırmadan birleşip bize saldırıyor; bu yüzden yaşadığımız trajedileri ve acıları durdurmaya gücümüz olsun diye söylemlerimizi birleştirip saflarımızı sık tutmak gerekiyor çünkü bunu dinimiz emreder.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Rabbim halkımızı korusun ve bu zalim rejimden ve arkasında duran zalimlerden kurtarsın. Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir, Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.

Suriye İslam Konseyi
7 Recep 1438 – 4 Nisan 2017