Adalet ve Kalkınma Partisi seçimleri kazandığı için kutlama açıklaması

بيان تهنئة بفوز حزب العدالة والتنمية بانتخابات تركيا
يونيو 8, 2015
بيان بشأن ماجرى في قرية (قلب لوزة) في ريف إدلب الشمالي
يونيو 13, 2015

Adalet ve Kalkınma Partisi seçimleri kazandığı için kutlama açıklaması

Bismillahirrahmanirrahim

“Allah’ın fazlı ve O’nun rahmeti ile artık ferahlasınlar (sevinsinler). O, onların topladıkları şeylerden (dünya mallarından) daha hayırlıdır.” bu ayeti buyurana hamd olsun, hüda ve dinil hak ile  tüm dinlere üstün kılınsın diye, gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa ve Ehl-i Beyti ve Sahabeler’ine salat ve selam olsun:

Suriye İslam Konseyi, Meclis seçimlerini kazandığı için Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kutluyor, ve sçimlerin başarı olduğu için Türk halkını kutluyor, ayrıca Suriye halkını ve İslam Ümettini de kutluyor.

Türkiye hükümeti Suriye Devrimini destekleyip Suriyeli göçmenleri kocakladığı zaman, bir sürü acılar silindi ve yaralar merhemlendi; o yüzden Suriye İslam Konseyi bu kutlamayı şükran olarak yapıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu Tarafından seçim kampanyasında Suriyelilerin çıkarlarını ve sorununu desteklemek konusunda yapılan Kibar tavrıyı takdir ediyoruz; diğer yandan da Türk halkın Suriyelileri tahammül etmesini teşekkür ediyoruz.

Aynı zamanda Suriye İslam Konseyi Türkiye’nin tüm alanlardaki gelişmelere değer veriyor; ve Allah’ın izniyle ilerleme yolunda devam etmesini umuyor.

Sonuçta yüce Allah’tan Türk halkına güvenlik, istikrar, büyüme ve refah, Suriye halkına da izzet ve kudret dileriz.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin

Suriye İslam Konsey

 08-06-2015

 

بيان