بيان بشأن التدخل الروسي في سوريا
أكتوبر 2, 2015
رسالة تهنئة للشعب التركي ولحزب العدالة والتنمية
نوفمبر 2, 2015

Suriye'ye Rus Müdahalesi hakkında açıklama

   Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun, düşmanlık ancak zalimler içindir, mücahitlerin lideri ve İmamü’l-muttakin Hz. Muhammed’e, ailesine ve ashabına salat ve selam olsun:

 İşte yemek yiyenlerin büyük tabağa üşüştükleri gibi, milletler bize karşı birleşip üşüşüyorlar; En son Ruslar güçleriyle ve kibirliliğiyle ülkemize geldi, Suriye göğünde çeşitli dolaşan uçaklar ile uçakları dolaşmaya başladı; apaçık müdahale yoluyla yıkık rejimi savunarak, Suriye halkını katletmek için rejimin davetini yasal görüp bahane ederek, ve kutsal savaş olduğunu iddia edip Rus ortodoks kilisesi patriği tebrik ederek, Rusya öldürmek ve harap etmekten nasibini almak için harekete geçti; Suriye İslam Konseyi Suriye halkına düşmanca açık müdahaleyi izleyerek aşağıdakilerini duyuruyor:

1-   Bu müdahale Suriye meselesini çözmez, bilakis durumu karmakarışık eder ve bölgedeki istikrarı sarsar ama Suriye devrimi amaçlarına ulaşmayı asla bükemez; eğer Rus liderleri yok olan Sovyet imparatorluğunun varisleri bu müdahale yoluyla – terörle mücadeleyi bahane ederek veya başka bir gizli yada açıklanan bahane – Suriye devriminin durdurmasını sanırlarsa, onlar kandırılmışlardır; sonları da dünyadaki bütün böbürlenen saldırgan güçlerin sonu gibi olacak ve inşallah hor ve zelil olacaklar. Bütün semavi dinler emrettiği gibi Adaletin ve hakkın yanında durması beklenen Rus ortodoks kilisesi patriği, savaşınız kutsal savaş değil kirli savaşdır, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı, evleri, camileri ve kiliseleri yıkmaya, her şeyi ve herkesi öldürmeye başlatıldı. Rusları hatırlatmak isteriz ki katile açık yandaşlıkları bölgede ve islam dünyadaki çıkarları risk altında koyuyor.

2-   Arap ve İslam devletlerin liderleri müslumanların tarihinde, medeniyetinde, bügününde ve geleceğinde özel bir yer alan devlete hain saldırıyı ve müdahaleyi görürken, ona karşı sert tavırlar almayı çağırıyoruz; Hz. Muhammed (s.a.v.)’in vasiyeti Şam’ı desteklemek çünkü orası fitne günlerinde müslumanların sığınacak yeridir; bundan dolayı Arap ve Müsluman ülkelerinden bu şüpheli sessizlik kabul edilmez.

3-   Suriye İslam Konseyi Ruslar’ın bulunmasını işgalci güç olarak, işgalcinin öldürme ve saldırganlık rolünü oynayarak, mazlum halka karşı katil bir tiranı destekleyerek gelmiş görüyor. Buna dayanarak tüm yollarla onunla mücadele ve onu Suriye’den mağlup çıkarmak bütün grüpların vazifesidir; ayrıca onunla savaşmak en büyük cihattır.

Sonuç olarak rejime karşı savaşan bütün grüplara birlik ve beraberlik olmanızı sesleniyoruz, çünkü tek yürek olursanız ne Ruslar ne de başkaları sizi yenemez. İntikamı güçlü olan Allah kafirlerin kuvvetlerini çeksin; yüce Allah buyuruyor ki ”Mü’minler, düşman birliklerini görünce, “İşte bu, Allah’ın ve Resûlünün bize vaad ettiği şeydir. Allah ve Resûlü doğru söylemişlerdir” dediler. Bu, onların ancak imanlarını ve teslimiyetlerini artırmıştır”

Suriye İslam Konseyi

3-10-2015

بيان بشأن التدخل الروسي في سوريا (تركي)-1

بيان بشأن التدخل الروسي في سوريا (تركي)-2