Suriyeli Mülteci Kampların Durumu Hakkında Açıklama

بيان بشأن وضع المخيمات السورية
ديسمبر 28, 2018
بيان بشأن بغي وعدوان هيئة تحرير الشام
يناير 3, 2019

Suriyeli Mülteci Kampların Durumu Hakkında Açıklama

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun, Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, Ehl-i Beyti ve Sahabeler’ine salat ve selam olsun;

Dünyanın birçok güçlü ülkeleri Suriye Devrimi’ni yıkmaya, katil rejim ile ilişkileri yeniden kurarak  tedavi etmesine çalışırken saldırgan rejim tarafından dünya çapında yerinden edilen Suriye halkı trajedisi devam etmektedir; rejimin saldırısı birçoğunu köylerini ve evlerini terk edip ne saıcaklardan ne de soğuklardan koruyan kamplarda yerleşmeye mecbur etmiştir; yağmur, sel ve fırtınalardan yaşadıkları acılar herkese açıktır; en sonu geçen günlerde yaşandı; sel çadırları basarak çocukları, kadınları ve yaşlıları ilaç ve gıdaya acilen ihtiyaçları olarak açıkta bıraktı. Suriye İslam Konseyi bununla ilgili şunları izah ediyor:

1- Devlet, halk ve organizasyonlar olarak Müslümanlardan genel olarak ve özellikle Suriye halkından paralı kimseleri Allah’u Teala’nın “sarfettiğiniz herhangi bir şeyin yerine O daha iyisini koyar, çünkü O rızık verenlerin en hayırlısıdır” ve “Birine ölüm gelip de: ‘Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar ertelesen de, sadaka versem, iyilerden olsam’ diyeceği zaman gelmezden önce, size verdiğimiz rızıklardan sarfedin” kelamını hatırlatarak selin etkilediği ailelere yardım etmeleri için sesleniyoruz; aynı zamanda bu felaketin etkisini azaltan herkese şükranlarımızı sunarız.

2- Köyleri kurturulmuş bölgelerde bulunan ve köylerine dönme imkanı olan Kamplardaki göçmenleri güvenli şekilde yaşamalrı için köylerine dönmeyi davet ediyoruz.

Sonuçta Yüce Allah’tan Suriye halkının ve yeryüzündeki bütün müslümanlrın üzerindeki belayı kaldırmaya, yerinden edilenleri evlerine dönmeyi nasip etsin diye niyaz ediyoruz.

Suriye İslam Konseyi
21Rebiulahir 1440 – 28 Aralık 2018