Statement of Condolences and condemnation
مارس 16, 2019
بيان بشأن استكمال الثورة السورية عامها الثامن
مارس 17, 2019

Taziye ve Kınama Açıklaması

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun, Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, Ehl-i Beyti ve Sahabeler’ine salat ve selam olsun;

Cuma günü Yeni Zelanda’daki 2 camide namaz kılan Müslümanlara yönelik, çocuklar dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi öldüren ırkçı terörist saldırı nedeniyle İslam dünyası şok edildi.

Suriye İslam Konseyi, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Yeni Zelanda’daki bütün Müslüman topluluğuna başsağlığı, onları şehitlik mertebesine kavuşmalarını, yaralılara şifa diler.

Suriye İslam Konseyi, cinayetten bu vahşi katili doğrudan sorumlu tutuyor; yanı sıra Batı’daki Müslüman topluluklara karşı kışkırtan bazı liderleri, ayrıca Müslümanlara karşı nefret anlamını ve İslamofobya’yi yayan bazı kültürel ve eğitim kurumlarını ve Batı medyasını da sorumlu tutuyor.

Müslümanlara saldırı olayları genel olarak Batı ülkelerinde artmaktadır, bugünkü olay da yalıtılmış bir olay değil, Müslümanları kovmaya, İslam’ı kuşatmaya çalışan sistematik bir olaydır. Bunları gerçekleştirmek için kullanılan araç ve gereçler, oradaki popüler kültürü ve sosyal ortamı zehirlemektir. Batı hükümetler, hakimiyeti altında yaşayan Müslümanlarını korumaları ve bu olayların tekrar yaşanmaması için acil ve kararlı adımlar atmaları gerekiyor. Genel olarak dünyanın ve özellikle İslam dünyasının liderleri bu eylemi kınamalı, ve gerçek İslam’ı anlama ve birlikte yaşama ulaşılmasını sağlayacak planları ve mevzuatı geliştirmek için uluslararası kurumlar düzeyinde ilerlemeli.

Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun

SURİYE İSLAM KONSEYİ
8 RECEP 1440 H. – 15 MART 2019