بيان بشأن الإبادة الجماعية لقرية الباغوز
مارس 21, 2019
Statement on the Genocide of the Village of Baguz
مارس 21, 2019

Bağuz Köyü Soykırımı Hakkında Açıklama

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Alemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun, kendisinden sonra peygamber gelmeyen Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, Ehli Beyti ve Sahabeler’ine salat ve selam olsun;

Yüreği eriten ve kalbinde bir zerre insanlık taşıyan insaflıları kışkırtan, Bağuz bölgesindeki silahsız sivillere, kadınlara ve çocuklara karşı koalisyon güçlerinin desteğiyle Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) yürüttüğü katliamların korkunç haberlerini haber ajansları tarafından getirilmektedir. Suriye İslam Konseyi bu korkunç katliamlarla ilgili aşağıdakilerini vurguluyor:

1- Konsey, sivil ve masumlara yönelik yapılan bu vahşi katliamları şiddetle kınıyor ve derhal durdurulmasına davet ediyor.

2- Terör ve teröristlerle mücadele, çirkin katliamları ve masum sivillerin öldürülmesini meşru kılmaz; teröre karşı mücadele ettiğini iddia eden bu ülkelerin, şöyle veya böyle üretimine veya üretimine katkıda bulunduklarına inancımız vardır.

3- Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) birçok yerde sürekli yaptığı suçlardan dolayı Suriye toplumunun dokusuna ciddi sorunlar doğuracaktır; ayrıca etkileri yıllar boyunca halkımızın hafızasında kalacaktır ve bu katil çetenin tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır.

Sonuçta Yüce Rabbimiz Suriye halkına, kadınlarına, çocuklarına ve yaşlılarına lütuf eylesin, zalimlerin tuzağını boşa çıkarsın. Alemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun.

Suriye İslam Konseyi
14 RECEP 1440 H. – 21 MART 2019