Seçim saçmalığını reddetmeye bağlılık  ve kararlılık sözü

Remaining steadfast in our commitment to reject the farce of the elections
مايو 20, 2021
Сохраняя твердое намерение отвергнуть фарс выборов
مايو 20, 2021

Seçim saçmalığını reddetmeye bağlılık  ve kararlılık sözü

Bismillahirrahmanirahim

Modern tarih, bir ülke halkı için Suriyelilere hâkim olan ve onları aşağılayarak eziyet eden Esad çetesinin rejiminden daha kötü bir rejime tanık olmamıştır. Bir sevdiğinin veya akrabasının öldürülmesi, tutuklanması, işkence görmesi veya yerinden edilmesini görmeyen Suriye evi veya ailesi kalmamıştır. Bununla beraber özgür ve gururlu bir Suriye’yi teröre, korkuya, yoksulluğa, programlı ve amaçlanan işsizliğin bulunduğu feodalizme dönüştüren ülkenin halkına musallat olan tiranlık ve yolsuzluk da söz konusudur.

En büyük talihsizlik ise, tiranın konumunda devam etmesini ve onu haklı çıkmasını  amaçlayan, zulmü gizleyemeyen, iğrenç ve sahte ”seçim” meşruiyeti saçmalığı örtüsü altında gelir.

Belgenin imzacıları olarak şunları beyan ederiz:

Birincisi: Tarihin, ihtişamın, medeniyetin, kültürün, değerlerin ve ahlakın yeri olan Suriye, bu cani suç çetesini  reddediyor. Her özgür Suriyeli, konumuna bakmaksızın Esad işgalinin boyunduruğu altında olan veya saf Suriye toprağının özgürleşmiş bölgelerinde yaşayan ya da Allah’ın uçsuz bucaksız topraklarında göçmen olanlar önce Allaha, sonra devrimimizin şehit ve tutuklularına, tüm yaşlılara, dullara, öksüzlere, yerinden edilmişlere ve mazlumlara o çeteden kurtulana ve zafere kavuşana kadar devrimin ilkelerine bağlı kalmayı söz vererek çetenin olduğu konumda kalmasını reddetmektedir.

İkincisi: Beşar ve çetesinin pazarlamaya çalıştığı sözde seçimler, uzun bir fuhuş, yolsuzluk ve tiranlık zincirinin bir halkasından başka bir şey değildir. Esad ailesinin yönetimi elli yıl önce askeri bir darbe ile başladı, ardından Esad’ın rakiplerini seçtiği ve sonuçlarını manipüle ettiği referandumlar ve seçimlerle, muhalefetin bu seçimleri tahrip eden sahtekarlık hakkında herhangi konuşma fırsatı bulamadığı acımasız bir askeri rejim altında iktidarın başında kalmaya devam etti.

Üçüncüsü: Esad rejiminin bu seçimlerde hedefi, asla elde edemediği meşruiyeti elde etmektir. İktidarda kalmaya devam etmesi, yalnızca daha fazla insanın aşağılanmasına, yoksullaşmasına ve yerinden edilmesine ve Rusya ve İran’a daha fazla bağımlılığa neden olacaktır. Bu nedenle, seçimlerin “tiyatrosuna” katılmak, gerçek bir suça katılmaktır, gururlu bir özgür adamın veya onurlu bir vatandaşın yapmayacağıı suçtur. Sadece bu suç rejiminin Suriyelilerin kanını dökmeye devam etmesini ve ülkelerini yok etmesini isteyenler, devletler, hükümetler ve kuruluşlar olsun, bu sahte seçimlerin sonuçlarını tanıyacaktır.

Sonuç olarak, bu belgeyi imzalayan bizler, bu düzeni bozmak ve halkımıza ve milli davamıza getirdiği zararları ve tehlikeleri ortaya çıkarmak için her türlü çabayı göstereceğiz ve tüm özgür Suriye’nin özgürleri ve dürüst çocuklarının katılımı için sesleniyoru:.

Yaşasın özgür ve gururlu Suriye, yaşasın değerli ve onurlu Suriye halkı

Perşembe 20 / Mayıs / 2021

İmza sahiplerinin listesini görmek için … burayı tıklayın
Belgeyi imzalamak için … burayı tıklayın