Suriye, Türkiye ve bölgeyi vuran yıkıcı deprem hakkında açıklama

بيان بشأن الزلزال المدمر الذي ضرب سورية وتركيا والمنطقة
فبراير 6, 2023
Statement on the devastating earthquake that struck Syria, Turkey and the region
فبراير 6, 2023

Suriye, Türkiye ve bölgeyi vuran yıkıcı deprem hakkında açıklama

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Latif ve her şeyden haberdar olan Rabbimize Hamdolsun, uyarıcı ve müjdeleyici peygamberimiz Muhammed’e, onun âline ve ashabına salât ve selâm olsun,

Suriye’nin kuzeyinde ve Türkiye’nin güneyinde bulunan geniş bir bölgede güçlü yıkıcı bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonucu yüzlerce ölü, binlerce yaralı ve milyonlarca evsiz için rahim ve kerim olan Rabbimizin lütfuna sığınıyoruz.

Suriye İslam Konseyi bu mühim mesele ile ilgili aşağıdaki hususları belirtmek ister:

İlk olarak: Konsey, Suriye ve Türkiye’nin onurlu halklarına acılarından dolayı başsağlığı diler, kayıp ve yaralıların ailelerine sabır vermesini ve hayra kavuşturmasını dileriz.

İkinci olarak: Konsey, tüm dünyadaki Müslümanlara, Allah’a tövbe edip af ile sığınmalarını, bu belayı gidermesi için ve yaralıları iyileştirmesi için Allah’a dua etmeleri gerektiğini hatırlatır.

Üçüncü olarak: Konsey, tüm Suriye halkımızı bu zor koşullarda iş birliği yapmaya, birbirine merhamet etmeye ve kenetlenmeye çağırır, ellerinden gelen her şeyi yapmalarının yasal görevleri olduğunu hatırlatır. Bu doğrultuda, az miktarda da olsa gıdayı paylaşmaları, ihtiyacı en fazla olanlara ilaç ulaştırmaları, bu soğuk yağmurlu ve karlı kış günlerinde barınma imkânı sağlamaları gerekmektedir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hadisinde “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler.” buyurmuştur.

Dördüncü olarak: Konsey, tüm İslam dünyasının hükümetlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve halklarına, her türlü teknik, tıbbi, gıda ve diğer desteğe ihtiyaç duyan zor durumdaki bölgelere yardım eli uzatmaları çağrısında bulunmaktadır. Yurt dışında bulunan Suriyelileri de Suriye içinde mağdur durumdaki kardeşleri için destek ve yardım kampanyaları düzenlemeye davet etmektedir.

 Son olarak, Allah’tan şehitlere rahmeti ile muamele etmesini, onları cennetinde ağırlamasın, yaralıları hızla iyileştirmesini ve evsiz kullarını barındırmasını niyaz ederiz. Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.

SURİYELİ İSLAM KONSEYİ
15 RECEP 1444 HİCRİ – 06 ŞUBAT 2023 MİLADİ