بيان بشأن الانتخابات التركية
مايو 11, 2023
بيان تهنئة ومباركة بفوز الرئيس رجب طيب أردوغان في انتخابات الرئاسة التركية
مايو 28, 2023

Türkiye’deki Seçimlere İlişkin Açıklama

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a, salat ve selam efendimiz Muhammed’e, âline ve tüm ashabına olsun:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine iki gün kaldı. Bu seçimlerin sadece Türk halkı için değil, bölge ve tüm dünya için ne kadar büyük önem taşıdığını süreci takip eden herkes bilmektedir. Suriye İslam Meclisi, Türkiye’ye teşekkür edip istikrarının ve ilerleyişinin sürmesini dileyerek seçim konusunu ilgiyle takip etmekte ve şu açıklamayı yapmaktadır:

Öncelikle: Bu seçimlere katılmak, oy hakkı olan herkesin görevidir ve bu tür kritik kader anlarında olumsuz bir tavır göstermek veya tarafsız kalmak kabul edilemezdir.

İkinci olarak: İslam Konseyi, Türk vatandaşlığı bulunan tüm Suriyelileri, Arapları, diğer unsurları ve Türkleri, üyelerinin geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin istikrarını, birliğini ve ilerlemesini koruma konusundaki kabiliyetlerini kanıtlamış olan meclis ile Türkiye’nin kalkınmasını sağlayan, gelişmiş ülkeler arasına sokan ve uluslararası sistemde zorlu bir aktör haline getiren, yüksek sesle dünya beşten büyüktür diyen, ümmet davasının ve mazlumların yanında olan, mültecilerin haklarını gözeten ve sınır dışı edilmeleri çağrısında bulunan ırkçı açıklamaları reddeden, adaleti ve kalkınmayı bir ilke ve davranış olarak benimsemiş, en güçlü, en doğru ve en liyakatli başkanı seçmeye çağırmaktadır.

Son olarak: Cenab-ı Hak’tan Türkiye’yi korumasını ve Türkiye’nin zalimlere karşı bir kale, mazlumların sığınağı ve destekçisi olarak kalmasını niyaz ediyoruz.

SURİYELİ İSLAM KONSEYİ
Hicri 21 Şevval 1444 – Miladi 11 Mayıs 2023