بيان نصرة إخواننا الأتراك
ديسمبر 2, 2015
بيان بشأن ممارسات بعض الفصائل عَقب مؤتمر الرياض
ديسمبر 24, 2015

Türk kardeşlerimize destek açıklaması

Bismillahirrahmanirrahim

Salihlerin velisi, mümin kullarının yardımcısı, yüce Allah’a hamd olsun; gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa ve Ehl-i Beyti ve Sahabeler’ine salat ve selam olsun; ulu Allah (C.C.) buyuruyor ki: (Ve onlar, kendilerine bir saldırı isabet ettiği zaman yardımlaşırlar);

Terörle mücadele bahanesiyle Türk hava sahasını ihlal edip Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesindeki köyleri bombalayan Rus savaş uçağı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi haberiyle, ve daha sonra Rusya’nın önceden hazırlanmış tırmandırmasıyla (savunma füze sistemlerin konuşlandırması, askeri teçhizatlarını bölgeye göndermesi, Suriye halkını ve direnişini destekleyerek ilkesel tavır aldığı için Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulaması, ve Rus medyası ile izinde yürüyüp Türkiye cumhuriyetine ve ileriye ve kalkınmaya yönelen seçilmiş hükümetine kin tutanlar tarafından aldatıcı ve taraflı medya kampanyası başlatması) dünya meşgul olmuş.

Rusya’nın askeri, siyasi, basın ve ekonomik tırmandırmasını izledikten sonra Suriye İslam Konseyi aşağıdaki kararları almıştır:

  1. Rusya Suriye’yi işgal edip Suriye halkına yönelik soykırım uyguluyor; kendini savunma savaşısında Suriye halkını desteklememek için komşu ülkeleri taciz ediyor çünkü ülkemizde ve bölgemizde sömürge emelleri vardır; Suriye’de çirkin cinayetler işliyor, bunun ispatı savaş uçağı düşürüldükten sonra Suriye Halkından aldığı vahşi intikam, İdlib’in Eriha ilçesinde yaptığı katliam en iyi tanıktır. Ayrıca Türkiye Rusya’ya karşı topraklarını ve hava sahasını savunma hakkına sahiptir; bu bir sır değil ki Türk Kuvvetleri Rusya’ya gidip halkını ve güvenliğini tehdit etmedi, bilakis Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri kendi ordusunu bölgeye getirip bütün dünya izleyerek Suriye halkını katlediyor.
  2. Saldırgan Rusya tarafından Türkiye’ye yaptırımlar uygulaması ahlak dışı bir eylem sayılır çünkü, ilk olarak bahanesine göre, ikinci olarak Türkiye, Ukrayna meselesinden sonra Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları kabul etmemesi tavrına bakarak, üçüncü olarak yaptırımlardan iki ülke de zarar görecektir diye. Kendini ve bölge halklarını savunma aldığı adil tavrını deteklemek için, Suriye İslam Konseyi islam ülkelerine ve barışı seven her ülkeye halk ve hükümet olarak Türkiye’nin ekonomisini her türlü destekleyip siyasi, ekonomik ve medya olarak yanında durmak için sesleniyor; açıktır ki Türk tavrına önem vermeyerek Rusya’nın zorbalığına uluslararası göz yummak.
  3. Suriye halkı, İşgalci Rusya ile İran ve bölgedeki kuyruklarını kovarak, ülkemizin ve bölgenin bela ve musibetler sebebi tiran olan Beşar Esad ve çevresindeki kötülerden kurturarak amacına ulaşmak, özgürlüğe, kurtuluşa doğru yoluna devam etmeli; Hendek savaşında Medineyi kuşatan düşman birlikleri yenildiği gibi yeni düşman birlikleri de yüce Allah’ın izniyle yenileceğini halkımıza hatırlatmak istiyoruz; bunu yapmak, Allah için zor değildir ve inşallah bizden uzak değildir, Yüce Allah (C.C.) söyle buyurur (Mü’minler düşman birliklerini görünce, “İşte bu Allah’ın ve Resülünün bize vaad ettiği şeydir. Allah ve Resülü doğru söylemişlerdir” dediler. Bu onların ancak imanlarını ve teslimiyetlerini artırmıştır.), sonuçları şu şekildeydi: (Allah inkar edenleri, hiçbir hayra ulaşmaksızın kin ve öfkeleriyle geri çevirdi.). Allahım bu kinli saldırganları ülkemizden ve islam ülkelerinden geri çevir, onlara karşı bize izzet ve zafer ihsan eyle, bu tuzağı yıkmak için Türk kardeşlerimize yardım eyle; dualarının sonu, “Âlemlerin Rabbi Allah’a hamdetmek”tir. 

 Suriye İslam Konseyi 

4-12-2015  

Türk kardeşlerimize destek açıklaması2-1 Türk kardeşlerimize destek açıklaması2-2