HAMAS’IN SURİYE’DEKİ İKTİDAR SUÇ ÇETESİ İLE İLİŞKİSİNİ YENİDEN KURMA KARARLILIĞINA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA

Statement on (Hamas) decision to restore ties with the ruling criminal gang in Syria
يوليو 25, 2022
دعوة للمشايخ من الخطباء والوّعاظ والمفتين في الشمال المحرر
يوليو 28, 2022

HAMAS’IN SURİYE’DEKİ İKTİDAR SUÇ ÇETESİ İLE İLİŞKİSİNİ YENİDEN KURMA KARARLILIĞINA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Elhamdülillahi Rabbil Alemin Vessalatü Vesselamü Ala Rasülina Muhammedin Ve Ala Alihi Vesahbihi Ecmain…

Art arda yapılan açıklamalar ve yayınlanan haberler, Hamas hareketinin Suriye’deki suç çetesi iktidarıyla ilişkisini yeniden kurma kararlılığını göstermektedir. Suriye İslam Konseyi, hareketi bu tehlikeli karardan vazgeçirmek için İslam dünyasının alimleriyle birlikte her türlü çabayı gösterdi. Ne yazık ki hareket bir cevap ya da tepki almamış, aksine dikkatleri onların tavsiyelere dinlemedikleri gerçekliğinden uzaklaştırmaya ve toplantı sonunda gerçekleşen marjinal bir olayın resmini sızdırarak hareketi uyarmaya giden alimleri hareketten ve aldığı karardan dolayı kutsanmış gibi göstermeye çekilmiştir.

Suriye İslam Konseyi, hareketi bu tehlikeli ve günahkar karara uymamaya karşı en şiddetli şekilde uyarırken, Cenab-ı Hakk’ın (Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez) Hûd 113, âyetini hatırlatarak şunu vurgulamaktadır:

Birincisi: Suriye’de iktidarda bulunan suç çetesi, milletin bütün özgürlük davalarına, gaspçılardan kurtarma projelerine düşmandır, Suriye’ye ve halkına düşman olduğu gibi Filistin ve halkının da düşmanıdır.. Yermuk ilçesi, Tadamun ve Tel Al-Za’atar katliamları ve hala en kötü insan mezbahalarında çürüyen binlerce Filistinli tutuklu buna tanıklık etmektedir.

İkincisi: Hamas’ın Suriye’yi yöneten suç çetesi ile ilişkisini yeniden kurması, hareketin İran, sözde Hizbullah, Husi milisleri ve diğer mezhepçi milisler ile temsil edilen ulusa düşman olan İran mezhep ekseni ile hizalanma sahnesini tamamlıyor. Filistin davasını ancak sözde destekleyen bu eksen, Suriye, Irak ve Yemen’deki Müslümanların kanını aldatıcı ve müdahaleci bir şekilde akıtmaktadır.

Üçüncü: Bu karardan en büyük kazanan, kendini Filistin ve halkının direniş destekçisi olarak göstermek için bu kararı kullanacak olan Suriye’yi yöneten suç çetesidir. Hamas hareketi ise, her zaman onların yanında olan ve onları destekleyen Müslüman halkları ihanet edip çevresinden ve derinliğinden çıkarak en büyük kayba uğrayacak olan taraftır. Bu karar, hareketi, kendi hayali ve şahsi menfaatini milletin gerçek menfaatinden üstün tutan, menfaatleri ilkelerden üstün tutan bir hareket olarak gösterecektir.

Sonunda: Suriye İslam Konseyi, Suriye’deki halkımıza, Konsey’e ve alimlere gösterdikleri gayret ve suç çetesiyle normalleşmeye niyetli kişilerle bir araya geldiklerini gösteren bir resmi reddetmesinden dolayı çok teşekkür eder. Hareketi bu kararı kamuoyu önünde geri almaya ve hareketin verdiği, milletin halklarını yanlarında tutan, mazlumların davasını satmayan ve mezhep karanlığına boyun eğmeyen şehitlerin itibarını korumaya çağırıyor. Aksi takdirde, hareket kendisini millete karşı açık bir düşmanlık durumuna sokacak ve kendisini hareketin ilk sadık liderlerinin projesinden soyutlayarak bölge halklarını ve onların özgürlüğünü, tarihleri, ilkeleri ve değerlerini yok etmeye çalışan Veli El-Fakih’in, milislerin ve mezhepçi çetelerin tarafına geçmiş olacaktır.

Elhamdülillahi Rabbil Alemin

Suriye İslam Konseyi
23 Temmuz 2022/ 24 Zilhicce 1443 H.