Sınır kapılarından Suriye’nin kuzeyine yapılan yardımların durdurulmasına karşı açıklama

بيان بشأن إيقاف المساعدات الى الشمال السوري عن طريق المعابر
يونيو 24, 2021
Statement on Blocking Aid to Northern Syria through Border Crossings
يونيو 25, 2021

Sınır kapılarından Suriye’nin kuzeyine yapılan yardımların durdurulmasına karşı açıklama

Bismillahirrahmanirrahim

Hamd, Alemlerin rabbinedir. Salat ve selam peygamberlerin sonuncusu Hz. Peygambere, onun aline ve ashabınadır. Rusya ve onun yandaşı canı Beşşar Esed’in halkımıza, özellikle özgür Kuzey Suriyeye yaptıkları çeşitli saldırılar herkesçe malumdur. Öyle ki İşgalci Rusya ve yandaşları sivil yerleşim yerlerini, hastane ve okulları sayısı ve imkanları az olmasına ragmen- bombalama ve oralarda yaşayanları yurtsuz bırakmakla yetinmeyip bugün hala Kuzey Suriyeye Türkiye üzerinden gelen uluslararası yardımları ddurdurup rejimin yapilan yyardımları halkımıza yeni bir zulüm ve onların acılarını artırma aracı olarak kullanması için  rejimin kontrol ettiği bölgelere gönderilmesine çabalamaktadır.
Suriye Islam Konseyi bu tür tehditleri görürken şunları açıklamak istiyor:
1. Rusların topragimizda bulunması tam bir işgaldir. Bu işgalciler halkımızın maslahatı için güvenilir kimseler değildir. Halkimıza daha fazla zulüm için bunlara fırsat verilmemesi gerekmektedir.
2. Bu rejim direnişin ilk günlerinden beri meşruiyetini kaybetmiş vaziyettedir. Bu direniş, rejimi ve ona mensup olan bütün müesseleri reddetmiştir. Rejimin yaptığı son seçim tiyatrosu kendisine meşruiyet vermemektedir. Zira bu seçim aydınlar  bir yana avam kişilerin bile onayından geçmemiştir. Bu rejim halkımızın acı ve izdıraplarını onemsememektedir. Bilakis bu yardımları kendi milislerini guclendirmek ve halkımızın acılarını arttırmak için kullanacaktır. Halkın gıdası bu rejimin idaresine verilemez. Rejimin kontrolü altındaki Şam, Humus, Hama, Halep gibi şehirlerde yaşayan halkın durumu bunu göstermektedir. Bu şehirler hayatta kalmak için gıda, ilaç ve yakıtın en azıyla yetinmektedir.
3. Dünya devletlerinin işgalci Rusya’nin Türkiye üzerinden geçen yardımlara karşı  veto hakkını kullanmasına  izin vermemesi gerekmektedir. Çünkü gıda ve ilaç pazarlık noktası değildir ve İşgalci Rusya bunları rejimi güçlendirmek ve ona meşruiyet kazandırmak için kullanamaz.
4. Bütün dost devletlerden ve özgür halklardan halkımızın acılarını hafifletmek ve rejim ve yandaşlarının bu zulümlerini durdurmak için gayret göstermelerini bekliyoruz. Bu da halkımızın hür iradesini kullanarak kendi geleceğine karar vermesine izin veren bir çözümü sunmakla olur.

Son olarak Suriye halkının yanında duran ve durmakta olan ve her türlü yardımda bulunan  tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

“De ki: Çalışın, yapın. Yaptıklarınızı Allah da, Rasulu de, müminler de görecektir.”

 
Suriye İslam Konseyi
14 Zilkade 1442h   24 Haziran 2021m