GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK İÇİN BARIŞ PINARI HAREKATI HAKKINDA AÇIKLAMA

بيان بشأن عملية (نبع السلام) لإقامة المنطقة الآمنة
أكتوبر 10, 2019
بيان بشأن تحضير هيئة تحرير الشام للعدوان على بلدة (كفر تخاريم)
نوفمبر 6, 2019

GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK İÇİN BARIŞ PINARI HAREKATI HAKKINDA AÇIKLAMA

Alemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun, düşmanlık ancak zalimler içindir, mücahitlerin lideri Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, Ehl-i Beyti ve ashabına salat ve selam olsun.

Yüce Allah bir ayette şöyle buyuruyor: “Saldırıya uğrayanlara zulme maruz kaldıkları için savaş izni verildi. Allah onları muzaffer kılmaya elbette kadirdir.” (PKK) ile (PYD) örgütlerinin yeryüzünde çıkardıkları fesat bütün Suriyelilerce malumdur. İnsanları yerinden ederek Kürtlere, Araplara, Türkmenlere ve diğer bölge sakinlerine eziyet etmişler, Suriye’nin bütünlüğünü ve halkın birliğini tehdit eden bölünme projelerini açıklamışlar ve aynı zamanda bütün bölge ülkelerinin istikrarını tehdit etmektedir. Herkesin bildiği gibi birçok uluslararası güç bu bölünme projelerini desteklemektedir. Ayrıca bu çeteler hiçbir zaman devrimi desteklememiş, üyeleri de devrimci sayılmamıştı. Tam aksine rejimle beraber koordine etmekte ve ilişkilerine devam etmektedir. Herkes bu çetelerin en az tüm bölgede savaşmak için ittifaklar kurulmuş IŞİD kadar tehlikeli olduğunu anladıktan sonra ve bu ciddi tehditlere karşı olup bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla Türk Ordusu ile Suriye Milli Ordusu ortak bir operasyon başlattı. Bu yüzden bu örgütleri hezimete uğratmak, sınırları aşan terörle mücadele sayılmaktadır. Suriye İslam Konseyi bu olayları takip ederken aşağıdaki maddeleri belirtmektedir;

  • Tüm ırk, din ve mezhepleriyle Suriye’nin halk ve toprak bütünlüğü başta olmak üzere Konsey, değişmeyen parametrelerini vurgulamaktadır.
  • Konsey BARIŞ PINARI Harekatını desteklemektedir. Terörle mücadele konusunda Suriyelileri her kim destekliyorsa ona teşekkür ediyoruz. Arap ülkeleri ile Suriye toplumunun dokusunu tehdit eden, politik Şiiliği Sünniler ve diğer mezheplerin arasında yayan, Suriye’nin birçok bölgesi bu örgütler tarafından işgal edilen ve katil rejimin siyasi kararını kontrol ederek Suriye halkının yarısını mülteci ve göçmen kılan işgalci İran’a karşı Arap kardeşlerimizin yanımızda durmasını umuyorduk. BARIŞ PINARI Harekatı güvenli bölgeyi oluşturup bu bölgenin halkı gönüllü olarak evlerine dönmek amacıyla başlamıştır.
  • Sivillere ve masumlara maruz kalmayarak canlarını ve mallarını korumak başta olmak üzere katılan güçleri İslam savaş ahlakına ve adabına uymalarını, gizlice ve açıkça takvalı olmalarını tavsiye ederiz.

Sonuç olarak  Yüce Allah’tan Hakka ve Hak ehline yardım etmesini, ülkemizi kindarlardan ve tuzak kuranlardan korumasını, bu operasyonun muvaffak olmasını, katılan kardeşlerimizi ve oğullarımızı muhafaza etmesini ve vatansız kalan halkımızın evlerine onurlu bir şekilde dönmesini niyaz ederiz. Dualarımıza da “Âlemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun” diyerek son veririz.

Suriye İslam Konseyi

11 Safer 1441 – 10 Ekim 2019